Coalitieprogramma VKP / AB’90 2014-2018

Coalitieprogramma VKP / AB’90 2014-2018

De afgelopen periode zijn vertegenwoordigers van VKP en AB’90, met ondersteuning van gemeentesecretaris Coen Boode, op basis van de verkiezingsprogramma’s en de uitkomsten uit de coalitiebesprekingen aan de slag gegaan om te komen tot een coalitieprogramma 2014-2018. Uitgangspunt hierbij dat kwaliteit boven snelheid staat. Het coalitieprogramma is daarom eerst getoetst binnen de ambtelijke organisatie van C.G.M. (Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert).

Vandaag presenteren wij u het coalitieprogramma 2014-2018 met de titel: “Kansen bieden, op weg naar een betrokken samenleving”

Het programma geeft richting aan de bestuursperiode 2014-2018. De kern van dit coalitieprogramma is het continueren van het ingezette beleid, ook vanuit de regio. Met het oog op de bestuurlijke ontwikkelingen en de verminderde inkomsten van het Rijk gaan we de komende bestuursperiode vooral onderhouden wat we hebben en dit zo nodig verbeteren. Nieuwe ontwikkelingen beperken we tot de noodzakelijke. Hiermee willen we verantwoord financieel beleid voeren.

Speciale aandacht hebben we voor de leefbaarheid in alle vier de kernen, jeugd- en ouderenbeleid en de drie decentralisaties vanuit de rijksoverheid. Ook de betrokkenheid van de inwoners bij ontwikkelingen in hun directe omgeving willen we vergroten. Klanttevredenheid en burgerparticipatie zijn voor ons belangrijke thema’s, waar we blijvend aandacht voor hebben. We zetten in op een sterke samenwerking met de gemeenten in het Land van Cuijk, de regio en Brabant Noordoost.

Ons doel is en blijft het behouden en versterken van de aantrekkingskracht van de gemeente Mill en Sint Hubert. Het belang van onze inwoners en bedrijven staat voor ons centraal. Wij willen een aantrekkelijke woongemeente zijn en blijven. Voor het bedrijfsleven blijven we zorgen voor aantrekkelijke vestigingsvoorwaarden. Op het gebied van toerisme en recreatie zien wij onze gasten, die hier één of meerdere dagen verblijven, graag terug komen.


We gaan het samen doen. En wij nodigen ook u uit om uw bijdrage te leveren aan de toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert.

Het coalitieprogramma VKP – AB’90 2014-2018 zal tijdens de raadsvergadering van 22 mei ’14 besproken worden door de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert.

U kunt het programma bekijken door te klikken op de volgende link: Coalitieprogramma 2014-2018 VKP en AB'90

Met vriendelijke groet namens,

VKP: Sjors van Kempen
 AB’90: Erik Rietveld

 
* Overdracht coalitieprogramma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen donderdag vond de overhandiging van het eerste exemplaar aan burgemeester Antoine Walraven plaats in het gemeentehuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.