Woningbouw in Wilbertoord

Om snelheid te houden in de ontwikkeling van Moerboom III heeft het college de volgorde van bouwen aangepast.

Goedgekeurd bestemmingsplan
Op 12 juni 2014 is door de gemeenteraad het bestemmingsplan Moerboom III goedgekeurd en is er een krediet beschikbaar gesteld voor het bouwrijp maken van de eerste fase. Hierna heeft het bestemmingsplan vanaf 23 juli voor 6 weken ter inzage gelegen. De bezwaren die zijn ingediend hebben gedeeltelijk geleid tot aanpassingen, waarna de bezwaarmaker zijn bezwaar heeft ingetrokken. Er is echter één bezwaar aangetekend wat ook na overleg met wethouder van den Boogaart is blijven staan.

Hoe nu verder?
Na het definitieve bezwaar hebben we met een aantal raadsleden van de VKP een gesprek aangevraagd met wethouder van den Boogaart. In dit gesprek werd al snel duidelijk dat hij als verantwoordelijk portefeuillehouder voortvarend te werk was gegaan. Het volledige plan Moerboom III (dat bestaat uit 4 fases) heeft ter inzage gelegen en er is alleen bezwaar ingediend tegen de fase welke is gelegen aan de van Ophovenlaan. Als er nu voor gekozen zou worden om het plan aan te passen, conform de wensen van de bezwaarmaker, zou dit betekenen dat het aangepaste bestemmingsplan opnieuw ter inzage komt liggen. Buiten de extra tijd dat dit kost is er weer een kans dat er bezwaar wordt aangetekend op het aangepaste plan. Nu is er voor gekozen om eerst  de tweede fase (zijde Verbindingsweg) van Moerboom III te ontwikkelen waarvoor geen bezwaar ligt. Hier kan Wilbertoord jaren mee vooruit.
 
Plan snel in ontwikkeling
In het raadsvoorstel van juni 2014 werd door de raad een budget voor het bouwrijp maken van de eerste fase beschikbaar gesteld. Dit raadsbesluit zal nu toegepast worden voor het ontwikkelen van de 2e fase. Hierdoor zullen de kavels al half februari beschikbaar komen en kan er daadwerkelijk gebouwd worden in Wilbertoord.

Namens de V.K.P.
Anne Derks
Francien van Berlicum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.