Gemeente Mill en Sint Hubert geeft gehoor aan motie VKP

Tijdens de begrotingsbehandeling 2015 verzocht de VKP met een motie het college van de gemeente Mill en Sint Hubert om aan te sluiten bij het project “samen sterk in het buitengebied” waarvan de uitvoering ligt bij de gezamenlijke omgevingsdiensten in Noord-Brabant. Handhaving reikt immers verder dan je eigen gemeentegrenzen. Via de website van de gemeente Mill en Sint Hubert hebben we inmiddels kennis kunnen nemen dat aan de oproep van de VKP gehoor is gegeven. Hieronder een impressie van hetgeen gepubliceerd is op de gemeentesite.
 
Samen Sterk in het Buitengebied


Met een schoon en veilig buitengebied voor ogen, ging medio 2009 het eerste regionale Handhavingsteam Buitengebied aan de slag. Zij houden toezicht en treden op in het buitengebied. En met succes!

Waar letten ze op?
De focus ligt op de aanpak van stroperij, wildcrossen en (drugs)afvaldumpingen. Maar overtredingen als het verwaarlozen van dieren en illegale hennepteelt worden ook door het handhavingsteam opgespoord. Hiertoe is het handhavingsteam 24 uur per dag en zeven dagen per week op pad in het buitengebied.

Ziet u zoiets?
Het handhavingsteam roept iedereen op het buitengebied in de gaten te blijven houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432. De melding gaat direct naar één van de instanties die samenwerken in het handhavingsteam van Brabant.
 
Meer informatie
Alle informatie en het laatste nieuws vindt u op www.odbn.nl/ssib. U kunt zich via de website ook abonneren op onze SSiB Nieuwsflits. Deze verschijnt ongeveer zes keer per jaar.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.