Scouting Langenboom kopt laatste kans, in blessuretijd, wel in

Middels een amendement (wijziging op een raadsvoorstel) van de VKP heeft de gemeenteraad besloten om een krediet van € 25.000,- (€ 19.000,- vanuit het M.O.P. meerjarig onderhoudsplan gemeentelijke gebouwen en € 6.000,– extra!) beschikbaar te stellen voor het “achterstallig onderhoud” van De Tweesprong als Scouting Langenboom een overdrachtsovereenkomst tekent. VKP heeft hiermee getracht duidelijkheid te scheppen.

De Tweesprong wordt al jaren door de gemeente Mill en Sint Hubert beschikbaar gesteld aan verschillende gebruikers. Hoofdgebruiker Scouting Langenboom heeft de afgelopen twaalf jaren tot op heden nimmer een vergoeding betaald voor het gebruik van het gebouw. Pogingen van opeenvolgende colleges, in de afgelopen jaren, hebben nooit kunnen leiden tot een huur- of gebruikersovereenkomst.
De verschillende voorzetten van de toenmalige wethouders werden weliswaar telkens in overweging genomen maar nooit door Scouting Langenboom ingekopt.
Gemiste kansen in de eerste helft?

Na de rust (denkpauze gemeente) ving de 2e helft aan.
Om duidelijkheid te verschaffen over het gebruik van het gebouw De Tweesprong is er op 12 december 2013 een raadsbesluit genomen inhoudende het opknappen van het gebouw De Tweesprong en de overdracht aan Scouting Langenboom in erfpacht voor een symbolisch bedrag van € 1,-
Direct na deze besluitvorming is het toenmalige college (CDA / AB’90) aan de slag gegaan om tot overeenstemming te komen betreffende het onderhoud van De Tweesprong met als uitgangspunt het M.O.P. Er werd echter alleen gesproken over “de spelregels”. Geen voorzetten dus en dus geen resultaat.
Vanuit gemeentezijde werd na 1 april 2014 van spelers gewisseld.

Het huidige college (VKP / AB’90) heeft vervolgens met Scouting Langenboom de draad weer opgepakt. Dat wederom diverse voorzetten van de gemeente (incl. de mogelijkheid voor het aanvragen van subsidies), om gezamenlijk tot een goede oplossing te komen, door Scouting Langenboom niet werden ingekopt, vinden wij als VKP erg jammer.
Je zou denken: einde wedstrijd………. of bied een verlenging toch nog mogelijkheden?

Met het bovenstaande proberen wij als VKP duidelijkheid te verschaffen in het gelopen proces. Dat er “overtredingen zijn gemaakt” door beide partijen en daardoor kansen zijn gemist in de eerste- en tweede helft is de VKP helder. Echter de spelregels (M.O.P. gemeentelijke gebouwen)  gelden voor iedereen in de gemeente Mill en Sint Hubert.
Wij als VKP hebben er alle vertrouwen in dat, in de nu geboden verlenging, de gemeente samen met Scouting Langenboom, middels “Fair Play”, tot overeenstemming komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.