Interview Maasdriehoek met Sjors van Kempen

Vragen aan raadsleden i.v.m. publiekscampagne gemeenteraadsverkiezingen

 

Persoonlijk paspoort
Naam:                        Sjors van Kempen01. Sjors van Kempen
Leeftijd:                       47 jaar (25-08-1966)

Burgerlijke staat:        gehuwd met Diana van Kempen – van der Venne

Kinderen:                    Marle (1999)   Jarno (2001)   Elise (2003)
Partij:                          V.K.P. (VierKernenPartij)

Woonplaats:               Sint Hubert

Geboorteplaats:          Boxmeer
Raadslid sinds:           2000

Ik ben een persoon die graag:           Het beste uit de mensen naar boven haalt.

Hoe zijn uw politieke ambities ontstaan?      Een logische vervolg stap op eerdere bestuursfuncties.

Wat is uw drijfveer?   Ik wil in het dagelijks leven iets betekenen voor de gemeenschap van de gemeente Mill en Sint Hubert. (Opgeven is geen optie).

Wat doet u in het dagelijks leven?     Teamleider IBN Openbare Ruimte in de gemeente Boxmeer voor 36 uren per week. Daarnaast mede eigenaar van een agrarisch bedrijf met als hoofdtak de boomteelt. Verder ben ik nog jeugdleider van het combinatieteam Sc Sint Hubert / v.v. de Willy’s D1 en actief lid van c.v. de Bokken in Sint Hubert.

Hoe combineert u dit met het raadswerk?    Het raadswerk is vooral in de avonduren en indien nodig neem ik verlof op voor het bijwonen van de bijeenkomsten.

Wat maakt het raadswerk leuk en interessant?       Het is goed om te constateren dat je als raadslid concreet iets kunt betekenen voor de inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert.

Op welk resultaat dat u als raadslid hebt bereikt, bent u het meest trots?  Dat zijn er meerdere waaronder het realiseren van premie A-woningen in Sint Hubert maar een meer recent  resultaat is het verlagen van de afvalstoffenheffing wat op dat moment haaks op het voorstel van het college stond.

Waar heeft u zich sterk voor gemaakt, maar is (nog) niet gelukt?  Het afschaffen van de O.Z.B. Hiervoor zijn al meerdere pogingen ondernomen maar helaas nog steeds zonder draagvlak.

Waar gaan uw handen van jeuken? 

Negatief: “als mensen elkaar onrecht aandoen op welke manier dan ook”.

Positief: “mensen die ideeën hebben en zich inzetten voor de leefbaarheid in de kernen”.

Hoe betrekt u de inwoners van de gemeente bij uw werk als raadslid?      Door er simpelweg “te zijn voor de inwoners” sta je met twee benen midden in de samenleving. Daarnaast weten de inwoners je te vinden per mail of telefoon. Iedereen krijgt altijd een antwoord en terugkoppeling op zijn of haar vraag.

Wat betekent Mill en Sint Hubert voor u?     Emotioneel gezien: “Alles”.

Waar wordt u gelukkig van?  Als ik een bijdrage heb kunnen leveren voor een groep mensen die een mooi resultaat neerzetten in welke vorm dan ook.

Waarom is de samenwerking met Cuijk en Grave zo belangrijk voor de gemeente Mill en Sint Hubert?            Door de schaalvergroting en complexiteit van meerdere zaken is het belangrijk om de samenwerking met andere gemeenten op te pakken. Dit om de zelfstandigheid (met name de herkenbaarheid en leefbaarheid in de kernen) te kunnen behouden.

Er komen steeds meer taken naar de gemeente. Op welke wijze moet de gemeente dit in gaan vullen?           Zie het antwoord hierboven.

Tip voor toekomstige raadsleden:     Blijf met beide benen in de maatschappij staan, dan weet je wat er leeft en speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.