Schriftelijke vragen aan college betreffende Kindcentrum en Voorschoolse- en Vroegschoolse educatie

1.    Stand van zaken Kindcentrum incl. de satellietscholen in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Op 13 januari 2014 start aan de Langenboomseweg in Mill het “Kindcentrum” waar de Lens en de Kameleon als basisscholen onderdeel van uit zullen maken. De overige basisscholen, “de Schare” in Sint Hubert, “de Klimop” in Wilbertoord en “’t Stekske in Langenboom zullen, naar wij als V.K.P. hebben begrepen, vanaf die datum als satellietscholen gaan fungeren van dit Kindcentrum.

De V.K.P. heeft hierover de volgende vragen:

  1. Wat is de stand van zaken betreffende de ontwikkeling van het Kindcentrum en hoe worden de overige basisscholen in onze gemeente hierbij betrokken?
  2. Wie is de regiehouder van dit proces en op welke manier is basisschool “de Klimop” uit Wilbertoord hierin vertegenwoordigd aangezien zij in een andere regio (Sint Anthonis) vallen?
  3. Is het mogelijk dat basisschool “de Klimop” uit Wilbertoord binnen dezelfde regio gaat vallen als de overige basisscholen en op welke manier kan de gemeente Mill en Sint Hubert hierbij een stimulerende rol spelen?
  4. Wat is de stand van zaken betreffende de invulling van de “Bredeschool-coördinator” / Combinatiefunctionaris?
  5. We hebben begrepen dat de gemeente Mill en Sint Hubert niet deelneemt/gebruik maakt van Stichting “Doe je mee”, wat is hier de reden van?

 

2.    Stand van zaken VVE (Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie).

Onlangs is de gemeente Mill en Sint Hubert beoordeeld betreffende de invulling / uitvoering van VVE in de gemeente. Dit is beoordeeld met een de score 1 wat betekent: dat het nog in de kinderschoenen staat. De V.K.P. heeft echter begrepen dat basisschool ’t Stekske uit Langenboom en basisschool “de Schare” uit Sint Hubert  al een stuk verder waren/zijn. Ook hebben wij als V.K.P. begrepen dat voor de invulling hiervan er altijd financiële middelen vanuit de LEA geoormerkt waren.

De V.K.P. heeft hierover de volgende vragen:

  1. Welke actie gaat de gemeente ondernemen om aan het wettelijk verplichte VVE invulling te geven en op welke termijn?
  2. Wat is de reden dat een tweetal basisscholen in onze gemeente een stuk verder waren betreffende de invulling van VVE en wordt deze opgedane kennis/ervaring meegnomen met de verdere invulling van VVE in de gemeente Mill en Sint Hubert?
  3. Op welke manier en wanneer gaat men de beschikbare budgetten inzetten om de “achterstand” op het gebied van VVE weg te werken in de gemeente Mill en Sint Hubert?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.