Raadsbesluit De Tweesprong Langenboom: “De dag van de gemiste kans”

De V.K.P. heeft als motto om met mensen te beslissen in plaats van over mensen. Het betekent dat wij er alles aan doen om zo goed mogelijk te luisteren naar onze inwoners.

Eigen initiatief, saamhorigheid en betrokkenheid van inwoners zijn belangrijk om te komen tot een zo leefbaar mogelijke samenleving. Een geweldige kans kreeg de gemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert om, middels een door de V.K.P. en Dorpslijst Langenboom ingediend amendement betreffende de Tweesprong, hieraan invulling te geven.

De gemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert had zich al eerder uitgesproken tegen “woningbouw” op deze locatie te zijn. Uit de vele, inhoudelijk goede, inspraakreacties tijdens de commissie- en raadsvergadering vanuit alle geledingen in Langenboom bleek dit een “breed gedragen” besluit!

Echter 12-12-2013 gaat wat de V.K.P. betreft de boeken in als “de dag van de gemiste kans”. De “macht van het getal” bleek sterker te zijn dan saamhorigheid en betrokkenheid van de inwoners van Langenboom en een reeds eerder genomen besluit van de gemeenteraad. “Voor Woningbouw op deze locatie is géén draagvlak!” Onze inwoners, van met name Langenboom, hebben verloren in plaats van dat de democratie heeft “gewonnen”. Dat men de volgende dag alles en iedereen in stelling brengt om de zaak te sussen voelt als “zout in de wond strooien”.

12-12-2013 was de uitgelezen kans, voor de gemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert, om alle betrokkenen “rondom de Tweesprong” die duidelijkheid te geven die men al jaren wenst en een volmondig “JA” te zeggen tegen saamhorigheid en betrokkenheid van inwoners in onze gemeente. De V.K.P. draagt deze inzet van onze inwoners voor de leefbaarheid een warm hart toe. Zonder samenwerking, waarbij de politiek een open oor en oog heeft voor al onze inwoners, geen samenleving!

De V.K.P. stond, staat en blijft staan voor eerlijkheid en duidelijkheid naar onze inwoners, bedrijven en verenigingen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.