Minder regelgeving gemeente Mill en Sint Hubert, coalitiepartijen laten kans voor open doel liggen.

De V.K.P. heeft getracht de regelgeving in de gemeente Mill en Sint Hubert een stuk(je) te beperken en de verantwoordelijkheid daar neer te leggen waar deze thuishoort.

Het voorstel van de V.K.P. de sluitingstijden aan de commerciële horeca over te laten, lijkt in de praktijk niet tot problemen te leiden. Deze conclusie kan volgens de V.K.P. uit de, door de burgemeester ondertekende, brief d.d. 10 december ’13 getrokken worden.

Het klopt inderdaad dat de politie niet staat “te juichen” bij het vrijstellen van de sluitingstijden voor de commerciële horeca maar in de praktijk blijkt dat het prima werkt. In de gemeenten Gennep, Bergen en Horst a/d Maas (vergelijkbare gemeenten als de gemeente Mill en Sint Hubert) heeft men al meerdere jaren ervaring met “vrije sluitingstijden”.

De ondernemers nemen hun verantwoordelijkheid en er is minder overlast door het gespreid naar huis gaan van bezoekers. Verder is er van horecatoerisme geen sprake omdat in die gemeenten, net als in de gemeente Mill en Sint Hubert, zich geen grote commerciële horecagelegenheden bevinden.

Alle politieke fracties in de gemeente Mill en Sint Hubert waren, middels de verstrekte brief, op de hoogte. Helaas durfden de coalitiepartijen, A.B.’90 en C.D.A., zich niet achter het voorstel van de V.K.P. scharen. De coalitiepartijen vonden het voorstel van de V.K.P. enkel en alleen een sympathiek. Echter de daadkracht ontbrak bij hen om daadwerkelijk invulling te geven aan kreten die men altijd voor in de mond heeft liggen: “Minder regels, de verantwoordelijkheid daar neer leggen waar deze thuishoort en besturen op afstand”.

De V.K.P. zal zich echter blijven inzetten en met concrete voorstellen komen om hier wel invulling aan te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.