Vaststelling nota inkoopbeleid werkorganisatie C.G.M.

De VKP blijft van mening dat het een gemiste kans is om deze nota niet door het gehele Land van Cuijk vast te stellen (de gemeente Sint Anthonis had hier middels een motie op aangedrongen).

In september vorig jaar heeft de VKP het college reeds verzocht om het inkoopbeleid Land van Cuijk aan te passen ten behoeve van de lokale ondernemers en ZZP’ers. Het is dan ook goed om te kunnen constateren dat dit nu is meegenomen in de vastgestelde nota inkoopbeleid werkorganisatie C.G.M.

De VKP heeft daarnaast het college verzocht om nadrukkelijk rekening te houden met en gebruik te maken van het toepassen van Social Return. Dit is noodzakelijk omdat de gemeenten vanaf 1 januari 2015 verplicht zijn om invulling te geven aan de Participatiewet. Hierbij zullen er voorwaarden gecreëerd moeten worden om iedereen met een afstand tot de arbeidmarkt aan “passend werk” te helpen.

Wat de VKP betreft is het inkoopbeleid daarvoor een uitgelezen mogelijkheid. De motie werd in meerderheid door de gemeenteraad aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.