De VKP over het wethouderschap

Nu de verkiezingstijd begonnen is, ontvangen wij ook de vraag wie er voor de VKP de beoogde wethouder zou zijn na de verkiezingen van 19 maart. Hierop kan de VKP het volgende melden.

De VKP heeft veel geleerd van de afgelopen raadsperiode en heeft daarbij vastgehouden aan het gedachtegoed van de VKP.

Wij blijven uitgaan van onze eigenkracht en volksvertegenwoordigende rol voor alle vier de kernen. Dit realiseren wij met de kandidaten namens de VKP, uit alle vier de kernen.

De nummers 1 t/m 10 zijn bestuurlijk ervaren mensen die geschikt en bereid zijn om in de raad en/of commissie namens de VKP plaats te nemen. Zie hiervoor de verkiezingslijst op deze website.

Over mogelijke coalitiedeelname verwijs ik u naar het bovenstaande en wacht de VKP de verkiezingsuitslag af.

Wat de VKP betreft zal het dualisme (hierbij functioneert het college onafhankelijk van de gemeenteraad in opdracht van de gemeenteraad) een flinke “push” krijgen omdat we nu zien dat de coalitie geheel leunt op het college. De gemeenteraad is immers het hoogste orgaan in de gemeente.

Gezien de toenemende mate van verschuivingen van overheidstaken vanuit het rijk naar de gemeenten is de VKP van mening dat het college uit professionele bestuurders dient te bestaan die over de vereiste kennis en de benodigde bagage beschikken.

Wat de VKP betreft zal er een selectieprocedure gevolgd worden voor een beoogd wethouderskandidaat.Een logisch vervolg is, naast het houden van een functioneringsgesprek met de burgemeester, het houden van functioneringsgesprekken met de wethouders.

De VKP is en blijft haar volksvertegenwoordigende rol als uitgangspunt houden. Een rol die de VKP op het lijf geschreven is. Dat hebben wij de afgelopen vier jaar bewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.