Afscheid Frank Peters als gemeenteraadslid

FrankAfgelopen woensdag 27 maart is er afscheid genomen van Frank Peters  als gemeenteraadslid voor de VierKernenPartij. Namens de gehele partij danken wij Frank voor zijn inzet. Fractievoorzitter Sjors van Kempen nam namens de VKP afscheid van Frank. Hij deed dit met de volgende woorden:

 

Beste Frank

 

Namens de VKP mag ik een woordje tot jou richten. Ik ga er echt geen “poppenkast” van maken want dat is jouw “ding” en daarin kan ik je echt niet evenaren.

 

 

Ruim 8 jaar geleden, kwamen we na een uitspraak van jou tijdens een uitzending van de Lokale Omroep Mill bij je terecht. Na enkele dagen bedenktijd was je bereid om voor de VKP actief te worden in de politiek. Eerst als commissielid Samenlevingszaken en Bestuur en de daaropvolgende raadsperiode als gemeenteraadslid en commissielid Grondzaken. Hiermee gaf je vanaf die tijd ook lijflek invulling aan de vier kernen vertegenwoordiging in onze partij.

 

Bij je eerste kennismaking in het gemeenthuis gaf je aan dat ze het bordje van voormalig wethouder Peters niet behoefden weg te gooien omdat dit wellicht nog ooit van pas kon komen!

 

Frank, wij hebben jou in al die jaren leren kennen als iemand “met het hart op de tong”. Binnen de fractie hebben we vaak stevige discussies gevoerd. Onze kinderen vroegen ’s morgens een keer, na een avondje fractieberaad bij ons thuis, of we ruzie hadden binnen de VKP.

Dit was toch echt niet het geval maar het gaf wel aan met welke passie je de rest van de fractie vaak de spiegel voorhield. Mede door jou inbreng kwamen we altijd tot weloverwogen standpunten binnen de VKP.

 

Frank, jij zag en ziet altijd nieuwe uitdagingen en was daardoor ook de initiatiefnemer voor het opstarten van een website voor de VKP. Daarnaast wist je, door je contacten bij de Lokale Omroep Mill, de PR van de VKP op een goede wijze te verzorgen. Ook stond je altijd klaar om, daar waar nodig, in te springen. Of het nou het vervangen van een partijgenoot  in een van de commissies was of het tijdelijk plaatsnemen in het Presidium.

 

In de voorbereiding op de verkiezingen heb je bij het bestuur en de fractie van de VKP aangegeven er mee te stoppen. Volgens  jou is het mooi geweest en tijd voor nieuwe- en ambitieuze mensen die, zoals je weet, klaar staan om van jou het stokje over te nemen.

 

Frank, we respecteren je besluit om een stap terug te doen maar we hopen dat je ons nog regelmatig van gevraagd- en ongevraagd advies voorziet door ons “de bekende spiegel voor te houden”.

 

Tot slot Frank,  jij en ik weten of het bordje van “wethouder Peters” over een maand weer uit de kast gehaald kan worden.

 

Veel geluk en gezondheid voor  jou en je gezin en namens de gehele VKP nogmaals dank voor je inzet de afgelopen jaren.

 

 

Sjors van Kempen,   fractievoorzitter VKP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.