VKP met AB’90 in coalitie gemeente Mill en Sint Hubert

In het kader van de coalitieonderhandelingen in de gemeente Mill en Sint Hubert hebben op dinsdag 25 maart ’14 de verkennende gesprekken tussen de informateurs van VKP (Anne Derks en Sjors van Kempen) en de drie afzonderlijke fracties van: Dorpslijst Langenboom, CDA en AB’90 plaatsgevonden.

 

Tijdens deze constructieve gesprekken is duidelijk geworden dat de voorkeur voor alle partijen uitgaat naar een coalitie met twee partijen in de gemeente Mill en Sint Hubert. Dorpslijst Langenboom gaf daarbij aan niet aan een coalitie deel te willen nemen.

 

Daarnaast heeft de invulling met twee wethouders voor alle partijen de voorkeur.

 

Op basis van de verkennende gesprekken die afgelopen week hebben plaatsgevonden en het inhoudelijk politiek functioneren tijdens de afgelopen raadsperiode heeft VKP besloten om met AB’90 verder te willen gaan als coalitie.

 

De komende periode zullen VKP en AB’90, met ondersteuning van gemeentesecretaris Coen Boode, aan de slag gaan met het uitwerken van het coalitieprogramma VKP – AB’90 2014-2018. Uitgangspunt hierbij zal zijn dat kwaliteit boven snelheid zal staan.

 

In het coalitieprogramma VKP – AB’90 2014-2018 zullen met name de volgende thema’s een belangrijke rol gaan spelen:

 

  • Dienstverlening door CGM voor de inwoners
  • CGM en samenwerking met o.a. de gemeenten in het Land van Cuijk
  • De drie transities vanuit de overheid: AWBZ, Jeugdzorg en de Participatiewet
  • Jeugd- en ouderenbeleid
  • Leefbaarheid en woningbouw in alle vier de kernen
  • Huishoudboekje gemeente

Parallel aan dit proces zullen de kandidaat-wethouders van de VKP: Erik van Daal en AB’90: Jos van den Boogaart samen met burgemeester Antoine Walraven aan de slag gaan voor de invulling van de diverse portefeuilles.

Het streven is om op donderdag 17 april ’14 het coalitieprogramma VKP – AB’90 2014-2018 vast te stellen en beide wethouders, ter benoeming, voor te dragen aan de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.