Vragen VKP aan gemeente betreffende handhaving

Handhaving door de gemeente Mill en Sint Hubert? 

                     
De gemeente Mill en Sint Hubert heeft handhaving hoog in het vaandel staan. Afgelopen jaar hebben ze daarom in samenwerking met natuurbeherende instanties een “off the road” cross georganiseerd om in combinatie met handhaving, de rest van het jaar, het wildcrossen terug te dringen / te voorkomen. Dit krijgt geen vervolg omdat de natuur beherende instanties geen medewerking willen verlenen. Stopt daarmee ook de handhaving?                                        

In de ogen van de VKP gaat handhaving verder dan je eigen gemeentegrenzen en dien je dit gezamenlijk op te pakken. Tot onze verbazing neemt de gemeente Mill en Sint Hubert niet deel aan het project  “samen sterk in het buitengebied” (zie onderstaande tekst en kaartje). De VKP heeft hierover de volgende vragen:                                                                             

–   Wat is de reden dat de gemeente Mill en Sint Hubert niet deelneemt aan dit gezamenlijk project binnen de provincie Noord-Brabant?                                                                             

–   Op welke manier treedt de gemeente Mill en Sint Hubert op tegen vernoemde misstanden in het buitengebied?

 

“Samen Sterk in het Buitengebied” in Noord-Brabant                     

De focus ligt op de aanpak van stroperij, wildcrossen en (drugs)afvaldumpingen. Maar overtredingen als het verwaarlozen van dieren en illegale hennepteelt worden ook door het handhavingsteam opgespoord. Hiertoe is het handhavingsteam 24 uur per dag en zeven dagen per week op pad in het buitengebied.


plattegrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.