Zorgen VKP omtrent mogelijke sluiting Merletcollege Mill

Merletcollege Mill (1)Merletcollege Mill (2) 

 

 

 

 

Nu alle bezwaren tegen de nieuwbouw voor het Merletcollege in Cuijk van tafel zijn zal er daadwerkelijk gestart worden met de bouw. Het nieuwe gebouw zal ongetwijfeld in het begin meer leerlingen trekken maar daarna zal dit zal snel minder worden omdat men, als het nieuwe eraf is, bewuster voor de kwaliteit en bereikbaarheid van het onderwijs gaat kiezen (zie de realiteit bij Metameer Boxmeer).
 
Grote zorg van de VKP in de gemeente Mill en Sint Hubert is daarom het voortbestaan van de vestiging van het Merletcollege in Mill. Al jaren boekt men op deze locatie van het Merletcollege kwalitatief de beste resultaten. Niet voor niets behoort deze locatie tot de excellente scholen van Nederland. Het is ook bekend dat er leerlingen zijn die hun talenten beter kunnen ontwikkelen op een kleine school. Feit is echter dat men weigert te investeren in de modernisering en toekomstbestendigheid van deze vestiging van het Merlet in Mill.
 
Echter de combinatie van de nieuwbouw in Cuijk met het niet investeren in het pand in Mill sterken het vermoeden van de VKP dat de locatie in Mill, enkele jaren na de opening van de nieuwbouw in Cuijk, gedwongen moet sluiten. Dit om de leegstand aldaar op te vullen en het feit dat het pand in Mill niet meer bij de tijd is.

De VKP betreurt deze ontwikkelingen ten zeerste waardoor het aanbod van kwalitatief goed voortgezet onderwijs op redelijk bereikbare afstand (het openbaar vervoer is helaas dramatisch in onze regio) centraal in het Land van Cuijk verder zal afnemen.
De zorgen van de VKP en het vermoeden van sluiting zijn inmiddels diplomatiek bevestigd. Citaat uit diverse week- en dagbladen: “op korte termijn is sluiting niet aan de orde”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.