F-35 JSF naar vliegbasis Volkel

In 20F35 JSF19 begint de vervanging van de F-16 door de F-35 op de vliegbases Volkel en Leeuwarden. U, als omwonende van deze vliegbases, wilt graag duidelijkheid over het geluid dat de F-35 maakt in vergelijking tot de F-16. De Minister van Defensie heeft daarom aangeboden om een F-35 naar Nederland te laten komen om u het geluid te laten beleven.

Naar verwachting wordt eind mei hiervoor een belevingsvlucht uitgevoerd. Tijdens deze vlucht krijgt u uitgebreid de mogelijkheid het geluid van de F-35 te vergelijken met dat van een F-16. Beide vliegtuigen vliegen kort na elkaar de aankomst en vertrek routes. Zodoende beleeft en vergelijkt u in uw eigen omgeving het geluid.

Ter ondersteuning van de geluidsbeleving, laat defensie per vliegbasis vijf meetpunten inrichten door het NLR. Hiermee worden piekwaarden gemeten op bepaalde posities, zoals woonkernen, fietspaden, etc… Deze locaties zijn in overleg met de omwonenden vertegenwoordigers gekozen.
 
Om een zo volledig mogelijk beeld te vormen over hoe u het geluid van het nieuwe vliegtuig ervaart, wordt u verzocht uw ervaringen te delen via een korte vragenlijst op het internet. Tijdens het voorbij vliegen van de vliegtuigen worden steeds enkele eenvoudige vragen over het beleefde geluid gesteld. Voor een geslaagd onderzoek hopen wij op uitgebreide deelname van u als omwonende.
 
Als u mee wilt doen aan dit onderzoek kunt u zich inschrijven,
https://www.belevingsvluchten.nl/beleven/
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.